ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ένας ιδανικός τόπος, ένας άριστος τρόπος.

ΠΕΡΙΟΧΗ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Αλθαία ανακάλυψε τον ιδανικό τόπο για να ριζώσει και να αναπτυχθεί. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στις πλαγιές των Καμβουνίων ορών, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Ο πολύπλοκος ορεινός αυτός όγκος αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και, λόγω της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας του, αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Το κλίμα και η σύσταση του εδάφους είναι ιδανικά για τέτοιου είδους καλλιέργειες, καθώς όλα τα βότανα που καλλιεργούμε αυτοφύονται. Παράλληλα, πρόκειται για μία καθαρά κτηνοτροφική περιοχή απαλλαγμένη από εντατικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις και φυτοφάρμακα.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Οι καλλιέργειές μας γίνονται σε άνυδρα, ηλιόλουστα, επικλινή και πετρώδη χωράφια και περιτριγυρίζονται από πλούσια δασική έκταση. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί τρία βασικά στάδια και εφαρμόζει σύστημα ποιότητας ISO 2200.

Συγκομιδή
Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά και διαρκεί αρκετές μέρες, συγκομίζοντας κάθε μέρα μόνο τα στελέχη που είναι απαλλαγμένα από ξένα σώματα και βρίσκονται στο κατάλληλο στάδιο άνθησης-βλάστησης. Συλλέγοντας επιλεκτικά τα καλύτερα τμήματα του κάθε φυτού, εξασφαλίζουμε την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας.

Ξήρανση
Μετά τη συγκομιδή ακολουθεί η μεταφορά στα ξηραντήρια, τα οποία είναι εγκατεστημένα μέσα στις καλλιέργειες, ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος μεταφοράς και να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα και διατήρηση των αιθέριων ελαίων. Η ξήρανση πραγματοποιείται σε ειδικές αποθήκες με φυσικό τρόπο, φυσική ροή αέρα και σκοτεινό περιβάλλον για να διατηρούνται αναλλοίωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το άρωμα και το χρώμα των βοτάνων.

Επεξεργασία
Μετά την ξήρανση ακολουθεί περαιτέρω επεξεργασία ανάλογα με το προϊόν (τρίψιμο, κοσκίνισμα κλπ) και στη συνέχεια τα προϊόντα συσκευάζονται.